Badkamermeubel - Vind hier de mooiste badmeubels (2023)

Geef je badkamer een make-over met een mooi badkamermeubel

Een mooi badkamermeubel zorgt voor het verschil tussen een kille, standaard badkamer en een badkamer waarin je het liefste uren tijd doorbrengt. Aangezien je je dag begint en eindigt in de badkamer, is het belangrijk dat je het juiste badkamermeubel kiest voor deze ruimte. Een mooi en goed badkamermeubel van een hoge kwaliteit is minstens net zo belangrijk als de juiste wasbak en douchekop om een fijne sfeer te creëren. Gelukkig zijn er ook badkamermeubels die dit met elkaar combineren, zodat je niet alles los van elkaar hoeft te kopen.

Aangezien niet iedereen het geluk heeft om een grote badkamer te hebben, is de manier waarop je de ruimte inricht essentieel. De indeling van de kamer kan daarom worden benadrukt met de juiste badkamermeubelset. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je door het brede assortiment van onze badkamermeubels bladert. Hoe groot is het meubel dat in je badkamer past? Welke stijl wil je creëren in je badkamer en welke materialen passen hier goed bij? Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen, hebben we deze tekst geschreven.

Jij weet na het lezen van de onderstaande tekst precies welke badkamermeubel het meeste past bij jouw badkamer en bovendien zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan als jouw aankoop bij je thuis bezorgd wordt.

Waar bestaan badkamermeubels uit?

Een badkamermeubel kan bestaan uit verschillende dingen. Er is niet zo iets als één badkamermeubel. Sommige badkamermeubelsets bestaan namelijk uit enkel een wc-spiegel en een kastje voor de wastafel. Andere badkamermeubelsets bestaan zijn hele 5-delige sets die in één keer je hele badkamer aankleden. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende onderdelen waar een badkamerset uit kan bestaan.

Opmaakeenheden zoals een wastafelmeubel

Een opmaakeenheid is een meubelstuk dat lijkt op een kast waarop een wastafel is gemonteerd. In vergelijking met een 'normale' wastafel en voetstuk biedt de opmaakeenheid tal van andere voordelen. Naast de hulp om een compacter ontwerp te creëren, is de eenheid een essentiële opbergoplossing.

De schappen en lades onder de wastafel bieden ruimte voor het opbergen van badkamerspullen voor een nette look. Deze meubelen zijn er in een breed aanbod aan verschillende maten en ontwerpen, dus je hebt een veel opties waar je uit kunt kiezen.

Opmaakeenheden zijn ideaal voor badkamers met weinig ruimte, omdat ze vrij compact en ondiep zijn (ongeveer 25 cm). Dit maakt het een uitstekende manier om de beperkte ruimte van je badkamer optimaal te benutten.

Een hoekeenheid kan het antwoord zijn als je badkamer een meer uitdagende indeling heeft. Denk hierbij aan een badkamer met een schuin, aflopend dak. Wanneer er wel genoeg ruimte is, raden we aan om eenheden te overwegen die gemaakt zijn met 2. Als je een comfortabele badkamerervaring met je partner wilt hebben of als je een groot gezin hebt, dan is dit een perfect alternatief.

Aan de muur gemonteerde opmaakeenheden maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte door de vloer van je badkamer vrij te maken en lege ruimte achter te laten die kan worden gebruikt voor extra opslag of kan worden gelaten zoals het is. Deze keuze werkt goed in badkamers van alle maten, omdat het ook de indruk geeft van een ruim en net design.

Een opbergkast voor in de badkamer

Het maakt niet uit welk badkamermeubel je kiest, vergeet niet het belang van opbergkasten. Met voldoende opslagruimte kan je een mooi en net badkamerontwerp creëren, terwijl je alles wat je nodig hebt bij de hand kunt houden. Dit zijn je opties:

  • Staande opbergkast in de badkamer: De flexibiliteit die deze badkamermeubels bieden is hun grootste voordeel. Deze kasten zijn gemakkelijk te verplaatsen, dus je kunt ze organiseren zoals je zelf wilt. Daarnaast bespaar je erg veel ruimte in de badkamer met een badkamermeubel dat een staande opbergkast heeft.

  • Wandkasten: Dit is een zeer populaire keuze, omdat het de schijn wekt van een grotere ruimte. Door hun relatief minimalistische design passen wandkasten perfect bij de moderne stijl en een badkamer die beperkte ruimte heeft.

  • Spiegelkasten: Het feit dat spiegelkasten zowel opbergruimte als de functie van een spiegel met kastje bieden, maakt ze een fantastische keuze voor veel badkamers. Deze kasten zijn verkrijgbaar in een groot aanbod van verschillende maten om in verschillende badkamers te passen. Ze nemen weinig muurruimte in beslag en zelfs helemaal geen vloeroppervlak. Als je spiegelkasten kiest die met verlichting zijn uitgerust, dan kun je er zeker van zijn dat je badkamer de beste omstandigheden heeft om je te scheren of make-up aan te brengen.

  • Hoge opbergkasten: Staande of aan de muur gemonteerde hoge kasten zijn ideaal voor het opbergen van een verscheidenheid aan badkameraccessoires. Je kunt alles wat je nodig hebt opbergen in een hoge badkamerkast, waaronder handdoeken, toiletartikelen en zelfs wasmanden.

  • Opbergaccessoires: Als de uitstraling je ruimte wilt voltooien, kies dan voor accessoires die niet noodzakelijkerwijs deel uitmaken van badkamermeubelsets. Een bankje met of zonder opbergruimte is heel praktisch, en een houten ladder ziet er fantastisch uit voor het ophangen van een aantal kleurrijke handdoeken.

Er zijn veel verschillende opbergkasten in de badkamer waar je uit kunt kiezen. Als je niet de juiste opbergkast kan vinden die bij je badkamer past, kan je ook een losse opbergkast kopen. Doe dit naast de aankoop van je badkamermeubel als je denkt dat dit beter past bij het ontwerp van je badkamer. Zo houd je alle controle over de manier hoe jij je badkamer inricht.

Welk materiaal kan je gebruiken voor je badkamermeubel?

Als je kiest voor een badkamermeubel in een bepaald materiaal, dan zijn er grofweg twee populaire keuzes waar je uit kan kiezen. Op het eerste oog lijken ze veel op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil tussen beide soorten. Hieronder zullen we de verschillende twee soorten in meer detail beschrijven.

Bewerkt hout is de meest populaire keuze

Dit is het materiaal wat het meest gebruikt wordt voor een badkamermeubel. Dat komt omdat bewerkt hout weinig onderhoud nodig heeft, helemaal in vergelijking met onbewerkt hout. Daarnaast is het stevig, wat ervoor zorgt dat een badkamermeubel van bewerkt hout lang meegaat.

Een ander groot voordeel van bewerkt hout is dat het er uit kan zien als veel andere stoffen, waardoor het een veelzijdig materiaal is. Bewerkt hout kent daarnaast een goede bescherming tegen de vochtdampen die je krijgt bij het nemen van een hete douche of bad. Al deze voordelen bij elkaar maken het een populaire en aantrekkelijke keuze als materiaal voor badkamermeubel.

Hout is een traditionele en luxueuze optie

Bewerkt hout kan erg lijken op onbewerkt hout, maar dit hoeft niet. Hout heeft een kenmerkend uiterlijk wat tijdloos is en staat voor een natuurlijke en ontspannen sfeer. Een badkamermeubel van hout zal, zeker in vergelijking met een badkamermeubel van onbewerkt hout, vaak wel wat meer onderhoud vergen.

Dit kan je doen door het enkele keren per jaar te onderhouden met een likje olie, of nog beter, met een houtverzorgingsset. Dit zal je houten badkamermeubel niet alleen een goede bescherming geven, maar ook zorgen voor een fris uiterlijk. Dat is natuurlijk precies wat je wilt als je een badkamermeubel koopt dat gemaakt is van hoogwaardig hout.

Tips voor het kiezen van het juiste badkamermeubel

Nu je de belangrijkste dingen weet van een badkamermeubel, hebben we nog wel enkele tips die je goed op weg zullen helpen om het juiste badkamer meubel te kopen en daarna op de juiste manier te onderhouden:

  • Het beste materiaal voor een badkamermeubel is het materiaal dat past bij de omstandigheden van je badkamer. Houten meubelen zijn natuurlijk een tijdloze optie, maar zorg dat het hout behandeld is om een hoge luchtvochtigheid te weerstaan. Dit doe je met de door ons hierboven genoemde houtverzorgingsset binnen enkele minuten. Wil je liever een badkamermeubel wat minder onderhoud nodig heeft? Ga dan voor een badkamermeubel van bewerkt hout.

  • De grootte van je badkamermeubel hangt af van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Zorg ervoor dat je zowel de lengte, hoogte als breedte van de badkamer goed opmeet voordat je meubels kiest om te voorkomen dat de ruimte een drukke uitstraling krijgt of zelfs niet past.

  • Soms is een badkamermeubel niet alleen genoeg om de badkamer van je dromen te creëren. Als je deze ruimte zo goed mogelijk wilt inrichten, kan je ook een kijkje nemen bij ander badkamermeubilair. Zoals een douchewand of verschillende badkameraccessoires.

Als je deze tips in overweging neemt, is het heel makkelijk om het juiste badkamermeubel te kiezen. Zo kan je voor weinig geld een hele mooie badkamer creëren die voldoet aan al je wensen en behoeften. Bovendien kan je veel ruimte besparen door een badkamermeubel te kiezen wat gebruik maakt van slimme opbergmethodes. Zoals een ladekast of een wandkast voor in de badkamer.

Je vindt het scherpst geprijsde badkamermeubel online bij vidaXL

Als het goed is, zijn nu alle vragen die je over badkamermeubels hebt nu beantwoord. Het enige wat je daarom nog hoeft te doen, is het badkamermeubel zoeken dat perfect past bij jou badkamer. Als je goed rekening houdt met de tips die we hierboven beschreven hebben, kan je eigenlijk niet meer fout gaan met de keuze voor een badkamermeubel.

Mocht je nog wel vragen hebben, dan kan je ook gerust contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn bij al je vragen en opmerkingen. Mocht je dus nog enige twijfels hebben over een badkamermeubel of bepaalde aspecten hiervan, dan staan onze enthousiaste collega’s je graag te woord.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 10/04/2023

Views: 5827

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.