Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (2023)

Het is tijd om je badkamer er spik en span uit te laten zien met deze schoonmaaktips voor de badkamer. Bekijk deze quick read om te weten hoe u uw badkamer sprankelend schoon kunt maken.

Badkamers zijn lastig schoon te maken. Dat begrijpen we en daarom hebben we deze eenvoudige tips verzameld in onze nieuwste blog over het schoonmaken en desinfecteren van een badkamer. Het werpt licht op alle aspecten van het schoonmaken van een badkamer – van het schoonmaken van badkamervloertegels en het schoonmaken van glazen badkamerdeuren tot het verwijderen van badkamervlekken, het schoonmaken van de badkamerspiegel, het schoonmaken van de badkamerafvoer en meer. Dus laten we beginnen!

Drie toptips voor het schoonmaken van een badkamer

Er zijn verschillende tips voor het schoonmaken van een badkamer, maar wij bij DesignCafe zijn van mening dat de volgende het meest efficiënt zijn.

  1. Heb je een afwasborstel? Als je dat niet doet, wil je er misschien een kopen! Het is een van de beste hulpmiddelen om badkuipen schoon te maken. Vul een afwasborstel met half water en half azijn en scrub je bad of douche goed! Voila! Je badkamerkuip en douchecabine blinken in een mum van tijd.
  2. Als je je afvraagt ​​hoe je vlekken in badkamerspiegels moet verwijderen, is de oplossing bij je thuis verkrijgbaar! Theezakjes kunnen dienen als een geweldige schoonmaakoplossing voor de spiegel in uw badkamer. Maak gewoon een sterke kop thee en voeg deze toe aan een spuitfles. Spray en veeg. Het zal zeker de vegen van je badkamerspiegel verwijderen.
  3. Als het leven je citroenen geeft, gebruik ze dan om badkamervlekken te verwijderen! Hoe meer citroenen, hoe glanzender uw sanitair. Wat we hiermee bedoelen, is dat het verwijderen van vervelende vlekken uit uw sanitair moeiteloos gaat als u ze een citroenbad geeft.
Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (1)

Weet u niet hoe u de badkamervloer moet schoonmaken? Bekijk dit!

Badkamers zijn een van de meest onderschatte hoekjes van ons huis. Een schone badkamer is een noodzaak om je vermoeidheid van je af te spoelen na een drukke dag. Dit is ook de plek waar je je dag opnieuw begint. Het is dus cruciaal om het schoon en fris te houden. Harde watervlekken kunnen er vaker wel dan niet voor zorgen dat uw badkamervloer er dof en onuitnodigend uitziet. Bekijk deze hacks over hoe je je badkamervloer schoonmaakt en er een plek van maakt om te ontspannen. Laten we beginnen met een natuurlijke remedie.

1. Zuiveringszout en azijn: Als u zich vooral zorgen maakt over het reinigen van vlekken op badkamertegels, meng dan deze twee ingrediënten en spuit ze over uw badkamervloer en wandtegels. Als je klaar bent met spuiten, hoef je het alleen maar goed te schrobben, af te wassen met wat water en je zult zien dat de vlekken zijn verminderd.

2. Vloeibare toiletreiniger en waspoeder: Zorg ervoor dat je je badkamervloer en tegels bedekt met een vloeibare toiletreiniger en laat het ongeveer drie tot vier uur intrekken. Voeg wat waspoeder toe aan heet water en meng het goed. Gebruik een spuitfles om het op de tegels te spuiten. Bedek nu de tegels weer met een laagje reinigingsvloeistof. Pak schuurpapier en schrob de vlekken weg en gebruik dan een spons voor een laatste schrobbeurt. Was daarna alles met warm water en droog het af met een doek. U zult zeker een groot verschil zien voor de inspanningen die u levert.

3. Chemische reinigers: De meest effectieve methode om hardnekkige vlekken op badkamervloertegels te verwijderen, is het gebruik van chemische tegelreinigers die verkrijgbaar zijn in bouwmarkten. Deze reinigingsmiddelen zijn zeer effectief en mogen slechts één keer in de drie maanden worden gebruikt. Je kunt de reiniger over je badkamers spuiten en goed schrobben voordat je hem afwast.

Pro-tip: Gebruik altijd handschoenen tijdens het schoonmaken, aangezien er agressieve chemicaliën in schoonmaakproducten kunnen zitten.

Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (2)

Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (3)

Een lijst met hulpmiddelen voor het schoonmaken van de badkamer die u moet hebben

De juiste apparatuur en gereedschappen spelen een belangrijke rol wanneer u een badkamer en toilet wilt schoonmaken. Het is niet alleen een hele uitdaging om je badkamer schoon te maken zonder badkamerschoonmaakgereedschap, maar het zal ook tot onbevredigende resultaten leiden. Deze gereedschappen kunnen kritieke plekken in uw badkamer bereiken waar uw handen niet kunnen. Als u deze plekken mist, betekent dit dat u uw badkamer half schoongemaakt achterlaat. Laten we dus eens kijken naar de beste tools die onmisbaar zijn om uw badkamer schoon te maken.

1. Toiletborstel: Je kunt je toilet nu toch niet schoonmaken zonder toiletborstel? Het is belangrijk om een ​​toiletborstel in een houder te laten plaatsen die gevuld is met desinfectiemiddel. Je wilt niet dat je borstel stinkt en een onaangename geur aan je badkamer toevoegt.

2. Tandenborstel: Ja, je leest het goed! Een tandenborstel is een geweldig hulpmiddel om de randen van je toilet schoon te maken en ook om vlekken op tegels en armaturen te schrobben. Door hun kleine formaat kunnen tandenborstels op plaatsen komen waar grotere borstels niet kunnen en zorgen ze voor een grondige reiniging. Misschien wil je aparte tandenborstels bewaren voor de tegels en het toilet. Hygiëne moet immers altijd voorop staan.

3. Een schrobborstel: Vraagt ​​u zich af hoe u een douche schoonmaakt? Het antwoord is een schrobborstel. Dit is een brede borstel, ideaal voor harde oppervlakken. Dit komt dus goed van pas als het gaat om het schrobben van de douchecabine en tegels in je badkamer.

4. Desinfecterende spray of doekjes: Als je je zorgen maakt over ziektekiemen en bacteriën, zorg er dan voor dat je altijd een desinfecterende spray of doekje bij de hand hebt, zodat je die vervelende ziektekiemen kunt uitspuiten of gewoon kunt wegvegen.

5. Handschoenen: Dit is een uiterst belangrijke noodzaak tijdens het schoonmaken van uw badkamer. Zelfs de meest sprankelend schone badkamers bevatten een bepaalde hoeveelheid bacteriën. Om hygiënische redenen is het dus van vitaal belang om schoonmaakhandschoenen te dragen wanneer u naar beneden gaat om uw badkamer schoon te maken. Handschoenen voorkomen ook dat u agressieve reinigingschemicaliën op uw handen krijgt.

Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (4)

Hoe de afvoer in de badkamer te reinigen

Vuile badkamerafvoeren kunnen je gek maken. Ze kweken ziektekiemen en tasten je gezondheid aan, afgezien van het feit dat je badkamer er onaangenaam uitziet en vreselijk stinkt. Je badkamer vrij houden van ziektekiemen en bacteriën is niets om over na te denken. Om je badkamer vrij te houden van bacteriën en ziektekiemen, kun je zuiveringszout gebruiken. Het is een geweldig schoonmaakmiddel dat gemakkelijk verkrijgbaar is in uw huis en minimale inspanning kost om een ​​badkamerafvoer schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is 1 kopje zuiveringszout in de afvoer te doen en na een paar minuten 1 kopje azijn toe te voegen. Zodra het schuim is neergedaald, voegt u veel heet water toe om de afvoer door te spoelen. Tadaa! Daarnaast zijn er verschillende op chemicaliën gebaseerde badkamerreinigingsoplossingen die ook gemakkelijk op de markt verkrijgbaar zijn en die bacteriën in een mum van tijd doden.

Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (5)

Een checklist voor het schoonmaken van uw badkamer

Veel mensen hebben checklists als ze op vakantie gaan. Het is belangrijk om een ​​checklist te hebben voor het schoonmaken van de badkamer, zodat je niets over het hoofd ziet. Hier is een eenvoudige badkamerchecklist die u kunt volgen en afvinken als u klaar bent.

  1. De gootsteen zou je als eerste willen schoonmaken
  2. De badkuip
  3. De douchecabine
  4. De badkamervloer
  5. Het toilet is het laatste wat je zou willen schoonmaken voordat je alle ziektekiemen van jezelf wast met een warm heet bad.
Hoe een badkamer schoon te maken en te desinfecteren (6)

Regelmatig schoonmaken kan u helpen uw badkamer smetteloos, gedesinfecteerd en heerlijk ruikend te houden. We hebben de meest effectieve manieren voor het schoonmaken van een badkamer op een rijtje gezet. Heb jij nog goede tips voor het schoonmaken van een badkamer die we over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten!

Verkennen, meer over

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 18/07/2023

Views: 5829

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.