Koop Baume & Mercier – Alle modellen en prijzen | MONTREDO (2023)

Baume & Mercier – Traditie en Innovatie

… dat is wat Baume & Mercier definieert. Klassiekers worden uitgebracht in opnieuw vormgegeven designs en de vrouwenhorloges domineren met regelmaat in de collecties. In 2015 werd racelegende Carroll Shelby een partner van dit merk en haar bijdrage is te vinden in een Capeland editie met beperkte oplage, de Shelby Cobra, die vernoemd is naar de beroemde sportwagen. Opgericht door twee broers, Louis-Victor en Célestin Baume in het Jura gebied in 1921, expandeerde het bedrijf internationaal en vestigde het verschillende precisierecords onder de naam Frères Baume (de gebroeders Baume). Tijdens de roerige jaren ’20 stond het bedrijf op voor vrouwenemancipatie. Het uitbrengen van een speciale collectie voor vrouwen in de jaren ’40 zorgde voor veel ophef in de branche en tot op heden heeft Baume & Mercier veel aandacht voor de feminiene kant. De huidige collecties bestaan uit speciale modellen voor vrouwen en mannen en veel hebben een extra details, zoals een gesplitste wijzerplaat voor mannen en een vervangbaar bandje voor de vrouwen. Hoe veelzijdig en innovatief het merk ook geworden is, alle modellen representeren met trots de afkomst, de exceptionele kwaliteit op het gebied van traditionele horlogerie en mechanismen.

Baume & Mercier Collecties

Classima

Het beste woord om de Classima collectie te beschrijven, is tijdloos. Modellen in twee tonen, roestvast staal of 18-karaats goud, het gestroomlijnde design en de Romeinse getallen zijn de hoofdfeatures, samen met de datumdisplay op de plek van de 3. Deze lijn is een pronkstuk van het merk en definieert balans en finesse. In 2015 lanceerde het bedrijf een nieuwe collectie van de klassiekers in 39 en 42 millimeter en voegde 40 mm modellen voor mannen toe. Elegantie en understatement komen samen in deze lijn die aantrekkelijk is voor beide seksen. De Classima collectie is beschikbaar voor vrouwen in 31 en 36,5 mmm kasten, afhankelijk van de keuze voor het model. De afwerking is gepolijst roestvast staal, verrijkt met diamanten op de Bezel of verschillende kleuren 18-karaats roze goud. De collectie heeft ook parelmoeren wijzerplaten met Romeinse getallen en een zon guilloche afwerking.

ONTDEK CLASSIMA HORLOGES

Hampton

De Hampton collectie is een terugkeer naar de jaren ’40, met een vintage rechthoekig design dat sterk doet denken aan de originele modellen uit dat tijdperk. Het is een horloge voor de mensen die niet toe willen geven aan de huidige eisen. Strikte lijnen en zachte rondingen komen samen, contrasten die voorzichtig afgemeten zijn om de interesse te wekken, maar terughoudend genoeg om het luxe horloge overal te kunnen dragen. De keuze van het materiaal voor mannen en vrouwen is roestvast staal dat uitgerust kan worden met luxe alligator- of kalfsleer en wijzerplaten met Arabische getallen. De collectie heeft mechanische werkingen, maar ook kwarts mechanismen.

ONTDEK HAMPTON HORLOGES

Capeland

De Capeland collectie speelt in op de charme van het verleden op een sportieve manier. Het subtiele traditionele design van deze chronografen zorgt ervoor dat sportliefhebbers aangetrokken worden door de veelzijdigheid. Het is een perfect cadeau voor avonturiers en reizigers. Capeland betekent ‘ontsnapping’ maar kan ook vertaald worden als ‘reis’ of ‘trip’. Deze collectie is praktisch, functioneel en esthetisch geavanceerd. Een unieke twist is de onderkant van saffierglas die het mechanisme zichtbaar maakt.

ONTDEK CAPELAND HORLOGES

Linea

Satijn, roestvast staal of leer, schijnend parelmoer, diamanten en prachtige lunetten met Arabische getallen, het is de vrouwencollectie van Linea. In de echte stijl van Baume & Mercier weerspiegelt deze lijn de modellen uit de jaren ’50. Een nieuwe interpretatie met een nieuwe aantrekkingskracht, dat maakt de horloges van Linea veelzijdig en spannend met een onderliggende elegantie die typerend is voor het merk. Afhankelijk van de gelegenheid, de mode en de sfeer kan het bandje snel vervangen worden om zo bij de persoonlijke smaak aan te sluiten.

ONTDEK LINEA HORLOGES

Promesse

Kleur en vorm spelen een grote rol in de Promesse collectie. Deze nieuwere lijn laat een andere kant zien van de Zwitserse horlogemaker, speels en gewaagd, met oranje leren bandjes en omwikkeling rond het bandje, met wijzerplaten zonder getallen en wijzers en compleet met een maanstand. Deze lijn is modern, vol met geavanceerde elementen en heeft een bijna poëtisch voorkomen. Promesse horloges zijn vrouwelijk en functioneel en kunnen elke dag in stijl gedragen worden. Zij zijn bijna rond, waterresistent en voorzien van saffierglas.

ONTDEK PROMESSE HORLOGES

Clifton

De inspiratie voor deze collectie is een model uit een museum dat uit de tijd van de oprichting van Baume & Mercier stamt. Deze lijn is gekarakteriseerd door traditionele vormen en constructie zoals de iets gebogen wijzerplaat en de getallen die met de hand aangebracht zijn. De Clifton collectie is een trotse representatie van de signatuur van Baume & Mercier: Technische finesse, kennis van zaken en functionaliteit. De mechanische mechanismen uit deze lijn zijn voorzien van een kalender en een tweede tijdzone en bieden veelzijdigheid voor het dagelijks gebruik.

ONTDEK CLIFTON HORLOGES

Waarom is een Baume & Mercier een horloge voor jou?

Waarom zou je een Baume & Mercier horloge kopen? Omdat je dan zeker weet dat je het beste krijgt van de Zwitserse kwaliteit en traditie, samen met een modern design dat gezien mag worden. Deze horloges zijn een betaalbare luxe en zijn prachtige sieraden die totaal niet overdreven over zullen komen. De lange geschiedenis van Baume & Mercier is het bewijs van het succes van hun stijlstrategie. Het feit dat zij bereid zijn om samen te werken, verandering omarmen en niet bang zijn om nieuwe terreinen te verkennen, zorgt ervoor dat je meer mag eisen. Baume & Mercier hebben een naam opgezet die gelijk geworden is aan verfijning, geraffineerd design en uitstekend vakmanschap over heel de wereld.

Baume & Mercier in Getallen

7

7 als het nummer 7 oudste merk onder de horlogemakers, het bedrijf uit Geneve heeft meer dan 180 jaar ervaring, geschiedenis en vakmanschap

1830

Het jaar dat het familiebedrijf opgericht werd door de twee broers in een klein dorpje in Zwitserland

1920

In de gouden jaren ’20 promootte Baum & Mercier de vrouwenrechten

1921

1921 is het beginpunt van de internationale expansie van Baume & Mercier waarbij onder andere India, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Burma toegevoegd worden.

1919

Het bedrijf wordt geëerd met de grootste internationale award – De the “Poinçon de Genève” of “Geneva zegel”, een zegel voor kwaliteit van uitzonderlijk veeleisend vakmanschap.

Baume & Mercier: Een chronologie

1830:De basis van het familiebedrijf wordt in Les Bois gelegd, een klein dorpje in het Jura gebied, waar de broers Louis Victor en Célestin Baume een horlogemakerij openen.

1851:De horlogemakers expanderen onder de naam Baume Brothers en openen een filiaal in Londen. Hierop volgt de expansie door heel het Britse Rijk, waaronder India, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Burma. Aan het einde van de negentiende eeuw werd Baume & Mercier ook een grote naam in de Amerikaanse horlogerie.

1918:Precies voor het begin van de jaren ´20 voegen William Baume en Paul Mercier de bedrijven samen en richten Baume & Mercier op. Paul Mercier wist dat een bedrijf vooral succes kan hebben wanneer het kan veranderen. Daarom werd de vrouwenbeweging in de roerige jaren de grootste bron van inspiratie voor het merk.

1940’s:Baume & Mercier lanceren een van de meest succesvolle modellen: Het vrouwenhorloge Marquise.

1950’s en 1960’s:Het bedrijf lanceert tijdloze chronografen met een designconcept dat zich richt op balans. Deze nadruk is nog steeds te vinden in de Griekse letter PHI in het logo van Baume & Mercier.

1988:Na de overname door de Richemont Group in 1988 expandeert de collectie met de modellen zoals de Hampton en de Linea. Dit zijn nog altijd de meest prominente modellen van het bedrijf.

Baume & Mercier liefhebbers

Baume & Mercier is altijd al populair geweest op de rode lopers over heel de wereld. Bekende acteurs zijn de grootste groep onder de bekende liefhebbers van dit merk. Hollywood acteurs zoals Kiefer Sutherland, Kim Basinger, David Duchovny en Teri Hatcher dragen het merk om de pols en zijn uitgesproken fans. Ook jongere acteurs kunnen met een Baume & Mercier gezien worden tijdens de film premières, zoals Zac Efron en Emmanuelle Chriqui met een Linea of Classima horloge.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 15/05/2023

Views: 5837

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.